Zomer in Karinthie

Zomerse activiteiten

Karinthië staat ook wel bekend als het zonnige Zuiden van Oostenrijk. Door de vele uren zon, de hoge bergtoppen, de mooie natuur en de helderblauwe meren maken het een ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

Meren

Karinthië heeft veel prachtige heldere meren, waaronder de Wörthersee,  Millstättersee, Ossiachersee en Weissensee.

Een dagje naar het strand, een bootje huren of liever sportief bezig zijn zoals stand-up paddling behoort tot de mogelijkheden.

Wandelen

Verken de bergen en geniet van de prachtige vergezichten. De  wandelroutes zijn hier allemaal goed gemarkeerd.

Tevens vindt u in Kärinthie “slowtrails”, dit zijn lichte, ontspannende wandelingen van ongeveer 7 km met mooie uitzichtpunten.

Wandel door indrukwekkende kloven, over houten trappen, langs vele watervallen. Voor jong en oud een bijzondere belevenis.

In de omgeving vindt u de Tscheppaschlucht, garnitzenklamm raggaschlucht en groppensteinschlucht.

Fietsen

Geniet van de vele fietsroutes. Neem zelf uw fiets mee om de regio te verkennen. Ook is het mogelijk om een citybike of mounainbike bij ons te huren.
Wilt u liever een elektrische fiets,een samenwerking met “Naturlich E.Tourbike” maakt het mogelijk dat op de door u gewenste dag dan de elektrische fiets bij “Haus am wald” klaar staat.

Bezienswaardigheden

Middeleeuwse kastelen, historische steden en kerken. Een bezoek brengen aan de apen op Affenberg of de roofvogelshow op burg Landskron is zeker ook de moeite waard.

Lokale specialiteiten

Kasnudeln, Kärnter Reindling of Kaiserschmarrn zijn zeker het proberen waard.

Ga ook eens eten bij een Buschenschrank (Eten bij de boer), hier serveren ze (koude) eigen producten zoals “Brettljause” een grote plank met eigen gemaakt brood en diverse soorten worst etc.

In de zomer worden veel activiteiten georganiseerd. Zo vindt er in diverse dorpen iedere week een Bauernmarkt plaats, met de verkoop van lokale producten en live muziek.

Eind juli vindt in Villach de Villacherkirchtag plaats. Dit evenement trekt ieder jaar zón 400.000 bezoekers. Een week lang  bezoekers in lederhosen en dirndln, muziek, dans, veel bier en grote kermis. Zeker de moeite waard om dit feest een keer te bezoeken.

 

Een aanrader tijdens uw verblijf in Kärnten is het aanschaffen van de Karntencard.

Deze kaart geeft gratis toegang (of korting)  tot meer dan 100 atracties, bergbanen, alpenstrassen, musea etc. De kaart is verkrijgbaar bij de lokale VVV. Kijk voor meer informatie op www.kaerntencard.at

Tscheppaschlucht
Malta Hochalmstrasse
Pyramidekogel
Boek nu uw vakantie en geniet van de omgeving van Karinthië