• DSCN0184

  DSCN0184

 • DSCN0151

  DSCN0151

 • ossi

  ossi

 • home5

  home5

Haus am Wald

 

In de zomer valt er voor jong en oud veel te beleven in Karinthië.
U kunt er oa. wandelen in de bergen, zwemmen in de vele meren, burchten en steden bezoeken, prachtigen autoroutes rijden door de bergen en ook verschillende boottochten maken over één van de meren die Karinthie rijk is.Met de Karntencard zijn veel uitstapjes veel al gratis of tegen gereduceerde prijs. Het is daarom erg aantrekkelijk om deze kaart tijdens uw verblijf hier aan te schaffen.
Kaart voor 1 week voor volwassenen kost 36,00 euro.
Kinderen tot 1998 betalen 16,00 euro.
Kinderen tot 6 jaar zijn gratis, net zo als het derde kind.

Voor meer informatie zie ook www.kaerntencard.at  

PyramidekogelEen bezoek aan de Pyramidekogel is zeker de moeite waard. Met de lift of via een trap gaat u naar boven waar u op een hoogte van 920 meter  een schitterend uitzicht heeft over de Wörthersee en zijn omgeving.
De kinderen kunnen via een glijbaan (tegen betaling) weer naar beneden.

www.pyramidekogel.info

 

Malta HochalmstrasseDeze 14.4 km lange weg wordt ook wel het dal van het stortende water genoemd, dit door de vele watervallen die u onderweg tegenkomt.
Tijdens deze autorit kunt u overal uitstappen en een kijkje nemen bij de watervallen of één van de vele wandelingen maken.
Aan het eind van de route komt u op een hoogte van 1933 meter bij de hoogste stuwmuur van oostenrijk. U kunt op deze stuwmuur naar een platform lopen en vanaf de “Airwalk”een kijkje nemen op een glasplaat in de diepte....www.verbund.com/tourismus

 

TscheppaschluchtEen zeer mooie wandeling van circa 2-3 uur.
Deze tocht gaat via prachtige paden en trappen door een kloof langs één van de vele watervallen. Bijzonder mooi is de “duivelsbrug”, deze hangt hoog boven de kloof waarvan u een zeer mooi uitzicht heeft.


www.tscheppaschlucht-ferlach.at

 

Gerlitzen Panorama-KanzelbahnAlleen de tocht met de gondel naar een hoogte van 1440 meter is al de moeite waard. U heeft een prachtig uitzicht over de ossiachersee en de stad Villach.
Nog verder naar boven kunt u met een stoeltjeslift, deze brengt u naar 1911 meter hoogte.

U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht of op een terrasje zitten bij één van de vele typisch Österreichse hutten met z'n heerlijke specialiteiten.

Vanaf hier kunt u via een korte wandeling, circa 1 ½ uur weer lopen naar het mittelstation.

Of voor de waaghalzen onder ons... met een paragleiter (tandemsprong) weer naar beneden. Door de bijzondere Theramiek hier is de Gerlitzen een paradijs voor paragleiter.

En dit allemaal op nog geen 10 km afstand van “Haus am Wald”.

www.gerlitzen.com